X

Επιλέξτε τη χώρα σας

Greece (Greek)Greece (Greek) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Επιλέξτε τη χώρα σας

Greece (Greek)Greece (Greek) Worldwide (English)Worldwide (English)

Πως να επιλέξετε την επόμενη σας εταιρεία web hosting

Αρχική σελίδαΆρθραΔιάφορα για το Web HostingΠως να επιλέξετε την επόμενη σας ετ...

Αρκετές φορές στην διαδικτυακή ζωή μας, θα χρειαστεί να αλλάξουμε εταιρεία webhosting.
Είτε γιατί οι ανάγκες μας μεγαλώνουν και η συγκεκριμένη εταιρεία δε μας καλύπτει πλέον, είτε γιατί θέλουμε κάτι πιο οικονομικό, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, αρκετές φορές θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το δύσκολο δίλημμα της επιλογής του επόμενου web hosting.
Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να απαντήσετε σε μια σειρά από ερωτήσεις που θα κάνετε στον εαυτό σας.
Οι ερωτήσεις αυτές θα είναι : Γιατί θέλετε να αλλάξετε πάροχο, τι δεν σας άρεσε στην προηγούμενη εταιρεία hosting, τι ανάγκες θέλετε, τι καινούργιο θέλετε να δείτε, τι budget υπάρχει διαθέσιμο.

Οι παραπάνω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη για εσάς web hosting εταιρεία, έτσι ώστε να ξεγνοιάστε από το web hosting της ιστοσελίδας σας.

Η επιλογή του κατάλληλου web hosting για ιστοσελίδες είναι μια πολύ σημαντική και υπεύθυνη απόφαση – μην επιλέξετε μια εταιρεία μόνο από την τιμή ή αυτά που «υποτίθεται» σας προσφέρει.
Τι πρέπει να κοιτάξετε στην νέα σας εταιρεία
Πέρα από τις προσωπικές σας ανάγκες, υπάρχουν κάποια στάνταρ δεδομένα που θα πρέπει να δείτε και να μάθετε πριν καταλήξετε σε μια νέα εταιρεία hosting.

Που βρίσκεται ο σέρβερ που θα σας φιλοξενήσει; (server location)
Τι πίνακας ελέγχου και λογισμικό υπάρχει;
Τι εφαρμογές υπάρχουν διαθέσιμες;
Υπάρχει εφαρμογή για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας χωρίς γνώσεις, σε ελάχιστο χρόνο;
Προσφέρει η εταιρεία δωρεάν 24ωρη υποστήριξη;

Πέρα από τις παραπάνω ερωτήσεις, καλό θα ήταν να ζητήσετε και ένα demo ώστε να κάνετε τα απαραίτητα ping test και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την ταχύτητα του σέρβερ.
Ας αναλύσουμε όμως τις παραπάνω ερωτήσεις που θα κάνετε στον πάροχο web hosting και τι σημασία έχουν.
Server location – τοποθεσία σέρβερ
Η τοποθεσία του σέρβερ που θα σας φιλοξενήσει, παίζει σημαντικό ρόλο για 2 βασικούς λόγους:

Α) Για την ταχύτητα που θα έχουν οι επισκέπτες σας
Β) Για τα rankings στις μηχανές αναζήτησης και το Google.gr

Πιο αναλυτικά, εφόσον οι περισσότεροι επισκέπτες σας θα έρχονται από την Ελλάδα, τότε για να έχετε γρηγορότερη ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, από τους Ελληνικούς ISP, θα πρέπει ο σέρβερ σας να βρίσκεται στην Ελλάδα.
Αν τόσο ο server όσο και ο επισκέπτης βρίσκονται στην ίδια χώρα, τότε οι ταχύτητες φόρτωσης της ιστοσελίδας θα είναι άμεσες και οι επισκέπτες θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης από τον ιστότοπό σας.
Από την άλλη, η τοποθεσία server παίζει σημαντικό ρόλο και στα rankings των μηχανών αναζήτησης.
Αν στοχεύετε στο Google.gr και θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, τότε αν η ιστοσελίδα σας είναι «πάνω» σε Ελληνική ip – δηλαδή φιλοξενείται σε Ελληνικό datacenter, τότε το Google θα την έχει με καλύτερη «μεταχείριση» καθώς καταλαβαίνει ότι η ιστοσελίδα απευθύνεται σε Έλληνες επισκέπτες.
Πίνακας ελέγχου και λογισμικό server
Το λογισμικό του server (windows ή linux) καθώς και τι πίνακας ελέγχου υπάρχει(cpanel ή plesk η πλειονότητα) είναι πολύ σημαντικά για εσάς καθώς και την συμβατότητα με την ιστοσελίδα σας.
Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας έχει χτιστεί για να είναι συμβατή με windows server – συνήθως πάνω σε ASP – τότε δεν θα είναι συμβατή αν την τοποθετήσετε σε έναν server με linux.
Αντίθετα, μια php ιστοσελίδα είναι συμβατή τόσο σε linux όσο και σε windows, αρκεί να υπάρχει εγκατεστημένη η php και στα 2 συστήματα αντίστοιχα!
Ο πίνακας ελέγχου σας βοηθάει να κάνετε όλες τις εργασίες που χρειάζεστε όπως δημιουργία emails, διαχείριση και upload αρχείων, δημιουργία subdomains, addon domains, εγκατάσταση εφαρμογών με ένα κλικ online(εφόσον υποστηρίζετε από την εταιρεία που θα επιλέξετε), κ.α.
Γενικώς να επιλέγετε πακέτα web hosting που υποστηρίζουν και προσφέρουν είτε το Plesk είτε το cpanel είτε το CyberPanelως πίνακα ελέγχου.
Δείτε τα πακέτα webhosting και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Εφαρμογές που προσφέρονται δωρεάν από την εταιρεία που θα επιλέξετε
Αρκετοί πάροχοι για να προσελκύσουν πελάτες προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές ή κουπόνια έκπτωσης για σημαντικά προγράμματα.
Για παράδειγμα οι περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν κάποιον γραφικό πίνακα ελέγχου, όπως το cPanel ή το Plesk, προσφέρουν δωρεάν και κάποιον αυτόματο εγκαταστάτη εφαρμογών, όπου με 1 κλικ μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση εκατοντάδες δημοφιλείς εφαρμογές.
Επίσης, αρκετές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν κουπόνι διαφήμισης στο Google, έτσι ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά μια διαφημιστική καμπάνια για την ιστοσελίδα σας.

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξετε σε μια εταιρεία, δείτε και τα εξτρά addons που προσφέρουν και προσθέτουν μια αξία στο τελικό προϊόν που λαμβάνετε.
Εφαρμογή για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας
Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και δύσκολη – ειδικά για έναν αρχάριο χρήστη.
Το να δαπανήσετε ένα σεβαστό ποσό (από 500€ και άνω) για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, σίγουρα δεν είναι μέσα στα αρχικά σας πλάνα.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε ώστε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, είναι να δημιουργήσετε την δική σας ιστοσελίδα μόνοι σας, εντελώς δωρεάν!
Η δημιουργία του website σας μπορεί να γίνει με κάποια εφαρμογή online sitebuilder που θα σας προσφέρει ο πάροχος hosting μαζί με το πακέτο που θα αγοράσετε.
Συνήθως η παροχή αυτή προσφέρεται δωρεάν.
Μια άλλη εναλλακτική για να φτιάξετε την δική σας ιστοσελίδα δωρεάν, είναι οι υπηρεσίες της webnode.
Στα πακέτα της webnode θα βρείτε υπηρεσίες για online κατασκευή ιστοσελίδας για όλα τα budget.
Από εντελώς δωρεάν ως επί πληρωμή για μια επαγγελματική ιστοσελίδα!

24ωρη υποστήριξη

Η 24ωρη και συνεχή υποστήριξη είναι απαραίτητη σε κάθε σύγχρονη εταιρεία web hosting. Το διαδίκτυο «δεν κλείνει» και είναι προσβάσιμο 24/7/365.
Πωλήσεις και αγορές πραγματοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο, οπότε αν κάτι συμβεί στην ιστοσελίδα σας και είναι «down» για αρκετό χρονικό διάστημα, θα έχετε μεγάλες απώλειες.
Η υποστήριξη που θα σας προσφέρει μια εταιρεία webhosting θα πρέπει να είναι ειλικρινής και άμεση.
Να απαντάει στα αιτήματά σας άμεσα και με λύσεις.
Τέλος, θα πρέπει να μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον τεχνικό ή το 1st level support, άμεσα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή κάποια βραδινή ώρα.
Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στις υπηρεσίες hosting.
Αξίζει να δώσετε κάποια χρήματα παραπάνω (1-2€ / μήνα έξτρα) ώστε να λαμβάνετε ποιοτικότερες υπηρεσίες με αξεπέραστη υποστήριξη.
Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και επιλέξτε την νέα σας εταιρεία hosting με επαγγελματικά κριτήρια όπως τις εφαρμογές που σας προσφέρει, την υποστήριξη, την τοποθεσία του σέρβερ, κ.α.
Μην έχετε σαν μοναδικό κριτήριο τις τιμές, καθώς αυτό είναι το τελευταίο συγκρίσιμο χαρακτηριστικό ανάμεσα στις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.


Top