Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

FAQ

FAQ Συχνες ερωτήσεις

DOMAIN

Μέσα από ερωτήσεις κι απαντήσεις που έχουμε καταγράψει μπορείς να μάθεις σημαντικές πληροφορίες

HOSTING

Μέσα από ερωτήσεις κι απαντήσεις που έχουμε καταγράψει μπορείς να μάθεις σημαντικές πληροφορίες

DEDICATED SERVER

Μέσα από ερωτήσεις κι απαντήσεις που έχουμε καταγράψει μπορείς να μάθεις σημαντικές πληροφορίες

VPS SERVER

Μέσα από ερωτήσεις κι απαντήσεις που έχουμε καταγράψει μπορείς να μάθεις σημαντικές πληροφορίες

FAQ Συχνες ερωτήσεις και απαντήσεις

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα Domain

Μπορώ να καταχωρήσω domains για λογαριασμό τρίτων πχ. πελατών μου αλλά η τιμολόγηση από το σύστημα του easy.gr να γίνεται σε εμένα που είναι ο διαχειριστής της καρτέλας; Θα μπορώ να κάνω το ίδιο και κατά τις ανανεώσεις των domain;

Η διαδικασία καταχώρησης των domain σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικά στοιχεία για τον Ιδιοκτήτη του domain ( πχ. τον πραγματικό τελικό χρήση του domain ) και διαφορετικά στοιχεία για τον υπεύθυνο χρέωσης του domain δλδ. τα στοιχεία στα οποία επιθυμείτε να εκδοθεί το παραστατικό.

Το ίδιο ισχύει και κατά τις ανανεώσεις. Καλό είναι πριν προχωρήσετε στην ανανέωση να ελέγξετε πρώτα ώστε τα στοιχεία της σχετικής επαφής του domain (Υπεύθυνος Χρέωσης) να είναι τα σωστά για την τιμολόγηση και να τα διορθώσετε εάν χρειάζεται. Αυτό γίνεται από την επιλογή του panel:

Διαχείριση Domain > tο-domain-sas.gr > Επεξεργασία Επαφών.

Κατά την κατοχύρωση μου ζητάει κωδικό διαχείρισης. Τι είναι αυτό;

Ο κωδικός διαχείρισης/εξουσιοδότησης δηλώνετε κατά την κατοχύρωση του domain name και μπορεί να περιέχει νούμερα, γράμματα ή σύμβολα. Ο κωδικός αυτός προορίζεται για αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη σε περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στο domain name.

Κατοχύρωσα ένα domain name και το μετάνιωσα. Είναι δυνατόν να ακυρωθεί η αίτηση μου;

Η Ακύρωση σε αίτηση εκχώρησης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε .gr domain names κατά τις πρώτες 4 πρώτες ημερολογιακές ημέρες αφού μετά το πέρας των 4 ημερών χάνετε το δικαίωμα ακύρωσης.

Πόσα domain names έχω δικαίωμα να καταχωρήσω ως φυσικό πρόσωπο ή ως εταιρία;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των domain names μπορείτε να κατοχυρώσετε είτε ως φυσικό είτε ως νομικό πρόσωπο.

Έκανα τυπογραφικό λάθος στην αίτηση κατοχύρωσης για το domain name μου, μπορώ να το αλλάξω;

Μόνο για τα .gr domain names, μπορεί να γίνει ανάκληση μιας αίτησης μέσα στις 4 πρώτες ημέρες από την αποστολή της αίτησης στο Μητρώο. Θα πρέπει να κάνετε την κατοχύρωση του σωστού domain name με επιλογή πληρωμής μέσω τραπέζης ώστε να μην χρεωθείτε εκ νέου και μετά να στείλετε  email στο support@multihost.gr με το σχετικό αίτημα ανάκλησης της λάθους αίτησης. Τα domain names διαφορετικών καταλήξεων (.com, .eu, .net, .org κλπ) ΔΕΝ μπορούν να ανακληθούν μετά την αποστολή της αίτησης οπότε θα πρέπει να κάνετε νέα αίτηση για το επιθυμητό domain name.

Πώς μπορώ να λάβω τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain μου?

Για την διασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος και σύμφωνα με τους κανόνες της προστασίας προσωπικών δεδομένων, η διαδικασία αποστολής του κωδικού εξουσιοδότησης είναι η ακόλουθη:

Θα πρέπει να μας στείλεις με φαξ στο 2593112364, γραπτό αίτημα με τα στοιχεία και την υπογραφή του ιδιοκτήτη (επιπλέον σφραγίδα εταιρείας, αν είναι σε εταιρικά στοιχεία), αιτώντας τον κωδικό για το εκάστοτε domain.

Μετά την ολοκλήρωση της  ταυτοποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας, θα σταλεί ο κωδικός στο δηλωμένο email του ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση που δεν έχεις φαξ, μπορείς να μας το στείλεις και με email στο support@multihost.gr, σε μορφή pdf.

Έχω αλλάξει name servers αλλά ακόμα δεν βλέπω το site μου. Γιατί;

Από τη στιγμή που κάνετε αλλαγή στους name servers ενός domain name χρειάζονται από 2-48 ώρες μέχρι να δουν την αλλαγή όλοι οι ISPs και να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του domain σας στο νέο server που θα σας φιλοξενεί.

Απορρίφθηκε η αίτηση μου. Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω;

Για πληροφορίες που αφορούν στην απόρριψη μιας αίτησης από την ΕΕΤΤ θα πρέπει να απευθυνθείτε είτε στην ΕΕΤΤ στο 2106151000, είτε σε εμάς στο 2593112364.

Σχετικά με το ποσό που έχετε ήδη καταβάλει για το domain name σας, η multihost.gr θα σας επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό της κατοχύρωσης του σε μορφή credits

Πως θα δηλώσω το site μου στο google;

H google έχει ένα online εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δηλώσετε το web site σας σε αυτή ώστε να το “ερευνήσει”. Επίσης αυτό το εργαλείο σας παρέχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ισότοπο σας. Μπορείτε να το δείτε και να το χρησιμοποιήσετε από το παρακάτω link:

https://www.google.com/webmasters/tools/

Πότε ενεργοποιείται το καινούργιο domain name μου;

Η ενεργοποίηση ενός .gr domain name πραγματοποιείται με την ενημέρωση των name servers του και χρειάζονται περίπου 4 με 48 ώρες, μέχρι να ενημερωθούν οι αντίστοιχοι όλοι οι ISPs. Φυσικά για να δείτε κάποιο περιεχόμενο γράφοντας το domain name σας θα πρέπει να το έχετε πρώτα συνδέσει με κάποια υπηρεσία web hosting.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Hosting

Τι είναι το Web Hosting (Hosting);
Για να διατηρείς ένα site στο Internet, θα πρέπει τα αρχεία σου να φιλοξενούνται σε κάποιον web server, ο οποίος συνδέεται στο Internet με μεγάλη ταχύτητα και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Στη MltiHost, οι server αυτοί στεγάζονται σε ελληνικό datacenter που σημαίνει ότι πετυχαίνουμε τις μέγιστες ταχύτητες για τους Έλληνες χρήστες και είναι τοποθετημένοι στο δίκτυο Otenet.
Ποια είναι η ελάχιστη διάρκεια ενός πακέτου φιλοξενίας;
Τα πακέτα φιλοξενίας έχουν μηνιαία, τρίμηνη, εξάμηνη, ετήσια και διετή διάρκεια.
Μπορώ να δοκιμάσω τις υπηρεσίες σας;
Υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών, που σημαίνει ότι μπορείς να δοκιμάσεις την υπηρεσία φιλοξενίας που προσφέρουμε και εάν δεν είσαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα και την σταθερότητα των υπηρεσιών μας, να σου επιστρέψουμε τα χρήματα που έδωσες για την παραγγελία του πακέτου.
Σε πόση ώρα ενεργοποιείται το πακέτο μου από την στιγμή της παραγγελίας;
Εάν πληρώσεις με πιστωτική, Paypal, τότε το πακέτο σου ενεργοποιείται άμεσα και σου στέλνονται με email οι κωδικοί εισόδου στο control panel φιλοξενίας και οι κωδικοί ftp. Σε περίπτωση που πληρώσεις με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε το πακέτο ενεργοποιείται μόλις δούμε την κατάθεση ή μετά από ενημέρωση δική σου.
Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο πακέτο φιλοξενίας;
Εάν διαχειρίζεσαι περισσότερα του ενός site, τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα πακέτο ανάλογα με τον αριθμό των site που διαχειρίζεσαι.
Πώς θα ανεβάσω το site στο πακέτο φιλοξενίας μου;
Θα πρέπει να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου, κάποιο πρόγραμμα μεταμόρφωσης αρχείων στον server, όπως είναι για παράδειγμα το Filezilla client, το οποίο παρέχεται δωρεάν.Μόλις εγκαταστήσεις το πρόγραμμα αυτό, θα χρησιμοποιήσεις τους κωδικούς που θα σου στείλουμε μέσω email για να συνδεθείς στον server και θα τοποθετήσεις τα αρχεία σου μέσα στον φάκελο httpdocs. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από το control panel διαχείρισης του πακέτου φιλοξενίας σου, του Plesk ή του Cpanel. Θα μπείς μέσα στον φάκελο File manager και θα ανεβάσεις τα αρχεία σου πάλι μέσα στον υποφάκελο httpdocs

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους VPS SERVER

Τι είναι ο VDS / VPS Virtual Server;
Ο VDS (Virtual Dedicated Server) είναι μια συντομογραφία της αγγλικής έκφρασης. Με άλλα λόγια, το εικονικό σύστημα είναι το σύστημα διακομιστή που λαμβάνεται από τους πόρους που εκχωρούνται. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αξιόπιστη και αποδοτικότερη από άλλες τεχνολογίες εικονικοποίησης. Πόροι όπως Ram, CPU και Disk, οι οποίοι διατίθενται από τον κύριο διακομιστή, βρίσκονται εντός πραγματικών ορίων. Ο πόρος που έχει εκχωρηθεί σε ένα χρήστη εγκαταλείπει το σύστημα. Δεν γίνεται κοινή χρήση με άλλο χρήστη. Για παράδειγμα, αν παραγγείλετε τον κεντρικό υπολογιστή σας με 8 GB μνήμης RAM, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε 8 GB μνήμης RAM, θα ανατεθεί και θα αποσυρθεί από το σύστημα. Σε άλλα συστήματα, εάν οι εκχωρημένοι πόροι είναι κενές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διαφορετικό χρήστη, οπότε η υπηρεσία είναι πιο αργή για όλους συνολικά.
Τι είναι ο Χρόνος παράδοσης του διακομιστή VDS / VPS;
Με την έγκριση παραγγελιών διακομιστή VDS / VPS, η εγκατάσταση ολοκληρώνεται εντός της ίδιας ημέρας και ο διακομιστής παραδίδεται.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Virtual Server VDS / VPS;
Οι κοινόχρηστοι διακομιστές φιλοξενίας έχουν λειτουργίες που δεν μπορούν να αλλάξουν. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον εικονικό σας διακομιστή όπως θέλετε στα συγκεκριμένα έργα σας και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας όπως θέλετε. Μπορείτε να οργανώσετε το διακομιστή σας σύμφωνα με το έργο σας, όχι με το διακομιστή.
VDS / VPS Πόσα sites μπορούν να φιλοξενούνται στο διακομιστή;
Αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στον αριθμό επισκεπτών του ιστότοπού σας και την κατανάλωση πόρων. Είτε έχετε έναν ιστότοπο είτε δεκάδες ιστότοπους, αν βελτιστοποιείτε καλά, μπορείτε να φιλοξενήσετε τους ιστότοπούς σας με μέσες ημερήσιες επισκέψεις 5K και 15K σε διαφορετικά πακέτα. Όσο λιγότερο φορτίο τοποθετείτε τους ιστότοπούς σας στο διακομιστή, τόσο υψηλότερο θα είναι ο δείκτης απόδοσης σε αυτό το επίπεδο.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους DEDICATED SERVER

Τι είναι ένας dedicated server;
Ο αποκλειστικός εξυπηρετητής είναι μια λύση ενοικίασης διακομιστών όπου όλοι οι πόροι ενός φυσικού διακομιστή (λογισμικό και υλικό) κατανέμονται σε ένα μόνο χρήστη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα που χρειάζεστε για το διακομιστή που ενοικιάζετε, μπορείτε να διαχειριστείτε το διακομιστή σας με τον επιθυμητό πίνακα ελέγχου φιλοξενίας.
Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης του dedicated server;
Η εγκατάσταση του Dedicated Server παραδίδεται εντός της ίδιας ημέρας ρυθμίζοντας τις λειτουργίες υλικού και λογισμικού που προτιμάτε κατά την παραγγελία.
Κάνετε επιστροφές χρημάτων;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων για παραγγελίες διακομιστή.
Παρέχετε τεχνική υποστήριξη για τη διαχείριση διακομιστή;
Όλοι οι διακομιστές μας παρέχονται ως μη διαχειριζόμενοι και πρέπει να παρέχετε τη δική σας διαχείριση και έλεγχο. Ωστόσο, παρέχουμε τεχνική υποστήριξη σε θέματα όπως προβλήματα, σφάλματα ή πληροφορίες.
Κάνετε ρυθμίσεις ασφαλείας και βελτιστοποιήσεις;
Όλες οι παραγγελίες του διακομιστή παρέχονται με τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας και τις διαδικασίες βελτιστοποίησης πριν από την παράδοση και η πλευρά σας παραδίδεται με αυτόν τον τρόπο.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το SSL Certificates

What is a SSL Certificate?

A SSL Certificate is a digital certificate that is issued for a domain by the Certificate Authority, in this case Comodo. You must purchase a SSL Certificate and then go through a verification process to be issued with the certificate. This verification is conducted by the Certificate Authority.

Why should I purchase a Comodo SSL Certificate for my domain name?

Getting a Comodo SSL Certificate has two major advantages:

  • It encrypts the information sent from your user’s browser to your website
  • It authenticates your website’s identity

By doing this, a SSL Certificate protects your customers and in turn, increases their trust in your business and your website. This is important if your website requires users to log in using passwords or sensitive information like credit card information.

Does the Comodo SSL Certificate work on all browsers?

Yes, all Comodo SSL Certificates are compatible with all major and popular browsers active today.

Is upgrading my Comodo SSL Certificate possible?

No, we don’t support any upgrade or downgrade on Comodo SSL Certificate plans at the moment.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα Τέλη εγκατάστασης

Σε τι συνίστανται τα τέλη εγκατάστασης;

Τα τέλη εγκατάστασης καλύπτουν το κόστος συναρμολόγησης και σύνδεσης του διακομιστή σας στα κέντρα δεδομένων μας. Οι αρχικές χρεώσεις χρεώνονται μόνο μία φορά, κατά τη δημιουργία της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνδέονται με την περίοδο δέσμευσής σας.

Το κόστος εγκατάστασης του αποκλειστικού διακομιστή σας είναι δωρεάν για οποιαδήποτε δέσμευση τουλάχιστον 12 μηνών.

Πότε μπορώ να παραγγείλω τις επιλογές που προσφέρονται;

Οι επιλογές είναι διαθέσιμες στο βήμα διαμόρφωσης διακομιστή. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε και να ενεργοποιήσετε τις επιλογές απευθείας μέσω του Πίνακα Ελέγχου, μετά την παράδοση της υπηρεσίας σας.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies και ως εκ τούτου συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας για να βελτιώσει τον ιστότοπό μας (αναλύοντας), να σας δείξει περιεχόμενο στα Social Media και σχετικές διαφημίσεις. Δείτε τη σελίδα μας cookies για περισσότερες λεπτομέρειες ή συμφωνήστε κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποδοχή".

Ρυθμίσεις cookie

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποιο είδος cookies επιτρέπετε σε αυτόν τον ιστότοπο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση ρυθμίσεων cookie" για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικότηταΟ ιστότοπός μας χρησιμοποιεί λειτουργικά cookies. Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπός μας.

ΑναλυτικάΟ ιστότοπός μας χρησιμοποιεί αναλυτικά cookies για να καταστεί δυνατή η ανάλυση του ιστότοπού μας και η βελτιστοποίηση για τους σκοπούς του a.o. τη χρηστικότητα.

Social mediaΟ ιστότοπός μας τοποθετεί cookies μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να σας δείχνει περιεχόμενο τρίτων, όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies ενδέχεται να παρακολουθούν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφήμισηΟ ιστότοπός μας τοποθετεί διαφημιστικά cookies για να σας εμφανίζει διαφημίσεις τρίτων με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Αυτά τα cookies ενδέχεται να παρακολουθούν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΑλλαΟ ιστότοπός μας τοποθετεί cookies τρίτων από άλλες υπηρεσίες τρίτων που δεν είναι Αναλυτικές, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή Διαφημιστικές.